2020 9. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2020 15:38
Kitabla ilgili görüşlerime geçmeden önce Martin Eden karakterini şöyle bir göz önüne getirdiğimde görünüş olarak kalın boyunlu kaslı vücutlu dövdüğünde insanı perişan eden denizci bir abimiz ama bu görüntüsünün ötesinde sevdiği kadının yazdığı mektubu sevgiyle öpen onunla bir yuva kurabilmek umuduyla canla başla çalışarak yazarlık hayalleri kuran fedakar ve bir o kadar da azimli biri Kitabı bitirdikten sonra gerçekten etkilendiğimi söyleyebilirim. Eserle birlikte reddedilen her yazı için editörlere kızıp, parasızlıktan rehinciye bırakılan her eşya için kederlenip, bununda ötesinde Martin gün gelip şöhret ün ve paranın sahibi olduğunda insanların nasıl karaktersizleşebildiğine tanıklık ediyorsunuz. Bu anlamda insana insan olduğu için değer vermek kitaptan çıkarılabilecek derslerden yalnızca biri Kitabı okurken yazarın betimlemedeki hünerine hayran olurken bunu olay örgüsünü gölgede bırakmadan yapıyor oluşunu da ayrıca etkileyici buldum. Kaliteli ve okunmayı sonuna kadar hakeden güzel bir eser.
Martin EdenJack London · Kaldırım Yayınları · 2017134,9bin okunma
Okumadıysanız, okumak isterseniz tavsiye ederim. Bana Göre Hayatın Anlamı
Sena Kılınç
Yok okumadım bu kitap da yazarın okuduğum tek kitabı tavsiye için teşekkürler