2020 9. kitabı
Selâmün Aleyküm Murat Tosun’un kaleme aldığı “Alim Yetiştiren Anneler” kitabını bir solukta okudum diyebilirim. Zira kitabı çok beğendim. Cennetin neden annelerin ayakları altında olduğunu idrak edeceksiniz okuduğunuzda ve tabii dertlerinizin ve imtihanlarınızın ne kadar hafif olduğunu da ... -Cennete ulaşmaya çalışan büyüklerin hiçbiri kolay yaşamadı, hiçbiri zevk-ü sefâ içinde değildi, hatta bazılarının aile kavramı bile yoktu. Çünkü geneli babasızlıkla sınandı, Mübârek Nebî (s.a.v) gibi. -Anneleri hiçbir zaman “ne olacaksa olsun” demedi, kimi yerden kağıt toplayıp ilimine yardım etti, kimi hiç evlenmeyerek yârenlik... -Hem kendi temiz,hem de evlatlarını temiz yetiştirmeye çalışan ve başaran Büyük ve Temiz Hz. Hatice (r.a) annemiz var meselâ... Anaların anası... -Bir de evlat sahibi olamayıp; “Müminlerin Annesi” sıfatına erişenler var tabii, hakları katiyyen ödenmez. Hz.Aişe (r.a) gibi... Lakabı Hümeyra olan Aişe... Evlatsızlıkla sınanıp, tüm müminlere anne olmak kolay mıydı? Rabbim imtihanının mükafatını vermişti işte elhamdülillah. -Velhâsılkelâm daha ismini sayamayacağım bir sürü anne... Fedâkârlık timsalleri... -Anlamak için okumak gerek. Altı çizilecek çok bölüm var hazırlıklı olun ️
Alim Yetiştiren AnnelerMurat Tosun · Rehnüma Yayınları · 2019961 okunma