Dostoyevskinin okumaya çalıştığım 6. Kitabı bunu yarım bıraktım. Diğer 5 tanesini bitirdim. Bunuda bitirmeyi planlıyorum ama bir yıl içinde falan olur. Kitap İletişim yayınlarından 159.sayfada bıraktım. Kitap ile ilgili o kadar çok pozitif yorum okudum ki müthiş betimlemeler, bir suçlunun zihnine girebilişi, psikolojik bir deha oluşu diye devam eden onlarca iltifat. Sanırım bir kitap müşterisi ya da okuyucusu olarak bu konuda yalnızım. Bir konu bu kadar uzatılmaz. Betimlemeler bu kadar yorucu ve sıkıcı olamaz. Kitap gitmiyor. Ya da ben Dostoyevski okuyacak kıvama gelemedim. Eremedim o mertebeye. Dostoyevski seven dostlarım ısrarla suç ve cezayı okumamı okuduktan sonra fikrimin değişeceğini söylediler. Sanırım 40 ından sonra dosto okunmuyor. Ergen yada 20 li yaşlarda okunabilecek bir kitap gibi geliyor. Bu şekilde düşünerek kendimi avutuyorum. Yalnızlıkta zor. #okuduğunkitabıpaylaş #bilgiylekalın #arasınkitaplığı
Suç ve CezaFyodor Dostoyevski · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2025193,9bin okunma
1.188 Gösterim
Bu incelemenizi kim görse şaşırır ve sizi ikna etmeye çalışır. Çünkü suç ve cezanın başyapıt olduğu değişmez. Benim de sizi kurtarmak için aklım gelen iki öneri var. Birincisi kıtabı beğenmemeniz yayınevi kaynaklı olabilir. Ben de sizin gibi yayınevi mağduru olmuştum sefiller ve devlet kitaplarında. Baktım ki bambaşka imiş. Sefiller gerçekten basit bir aşk romanı değil toplumun anayasası, görüşü, eksik yönleri,.. +savaşın içindeki durum, insanların bakış açısı, hayatların zorluğu,.. bir çok içeriği varmış. Devlet de ona keza. Çok farklı çeviri ile aynı kitap bir sürü kutupta olmuş. Ikincisi rus edebiyatı böyledir. Okuduğum diğer rus kitapları gibi önce kitaptaki insanlar uzun uzadıya anlatılır. Bu yorucu iş bittikten sonra kitaptaki her paragraf her cümle anlamlılaşır. Böylece mükemmellik başı çeker. Siz sevdanız de sevmeseniz de mükemmel bir eser. Kitap her yaşta farklı bir şey katar insana. Belki bu yaşlarınızda sabrınız azdır, acelecisinizdir bilemem. Saygılar
Bir de dinlemeyi dene
Yalnız olmadığıma sevindim