·384 syf.····Okunma: 18 Nisan 2020 12:32 Ahraz veya Ahrez dilsiz demekmiş, kitabı bitirdikten sonra bir tesadüf eseri öğrendim ve çok etkilendim ..cunku bütün bir kitap boyunca Ahraz kelimesini bir şekilde öğreneceğimi düşünüyordum ancak tek nefeste bitirdiğim halde öğrenemedim..internete bakmak istemedim kolay yoldan ulaşmak biraz zayıfca gelmişti...Neyse velhasıl öğrendim ve çok etkilendim zaten bütün bir kitap boyunca dilsizligin dilini okudum durdum.. Söyle ki Esma adında genç bir kız küçükken yaşadığı bir yangında hayatının aşkını kaybedene dek susuyor. Fatin ah Fatin aşkın adamı dürüstlüğün vücut bulmuş hali mücadelenin baş kahramanı nasıl da istedim Fatin gibi bir adamı nasıl da özendim Esma'nin bu denli sevilmesine ..Esma dilsiz(sözde) ,eğitimsiz ,köylü ,fakir bir kız..Fatin eğitimli ,kültürlü ,zengin ,şehirli bir savci...Ne kadar da zit gorunuyorlardi oysa ki ..Ne kadar da imkansız duruyordu.. Ben bile inanmıştım olmayacaklarina bütün olumsuzluklara rağmen herkese ve her şeye rağmen "Aşk" kazandı "Umut" kazandı "Inanç" kazandi...Ben ve benim gibiler kaybetti ...Arkadaslar gercekten turk ve tanınmayan yazarlara herkes gibi ben de on yargıyla yaklaşıyordum ancak o önyargıları başkasında sevmezken ben kendimde kabullenemezdim bir şekilde yıkmalıydım öyle de yaptım...Ve iyi ki de yıkmışım sahaneydi ben çok etkilendim ..Bazı yerlerde çocuk gibi ağlayıp bazı yerlerde ise mutluluktan güldüm mutlu değildim belki ama onların mutluluğunu paylaştım. Sizler de benim gibi duygusalsaniz bu kitabı muhakkak okumalısınız..Aşka inancınızı yitirdiyseniz eski aşkları özlediyseniz veya yol gösterici birilerine ihtiyacınız varsa geç kalmadan temin edin ve okuyun ..Şimdiden askli okumalar dilerim:)