Mitolojide Türk'lerin atası olarak kabul edilen Oğuz Kağan. Yaşamı mucizelerle dolu bir Türk yiğidi. Fantastik, tarih, mitolojik unsurlarla harmanlanmış güzel bir eser. Oğuz Kağan 'ın bozkurtun yol göstermesi ve aklını kullanmasıyla yaptığı savaşlar. Mucizevi bir şekilde doğan Oğuz Kağan büyüdükten sonra halkının başına geçer. Boz renkli heybetli bozkurtun yardımı ile topraklarına toprak katar. Fakat diğer tarafta acımasız düşmanları itbaraklar ve kan emiciler insanlığı yok etmek için planlar yapar. Oğuz Kağan nasıl bir yol izleyecek tabi ki okuyup öğrenebilirsiniz çok fazla yorum ipucu olabilir.
#alıntı
Çoktandır okumak istediğim, okumak için can attığım bir kitaptı. Aslında çok rahatsız edici değil fakat başlarda her bölüm sonunda fantastik canavarlar tekrar anlatılmasa daha iyi olabilirmiş. Kolay okunan, anlatımı iyi, olay geçişleri güzel bir kitaptı. Devamını okumak dileğiyle.
Oğuz, sadece bugünü değil, yarınları da düşünüyordu. O, "Türk " adının sadece bugün değil, binlerce yıl dünyada hüküm sürmesini istiyordu.
Bu korkunç ormanın arkasında ise ormandan daha korkunç heybetli bir dağ vardır. Işte bu bölge "Karanlıklar Diyarı" olarak bilinir.
Hilal şeklinde sıralanan bu kurtların tam ortasında, hepsinden daha büyük, kürkü boz renkli bir kurt, "bozkurt" tüm ihtişamı ile duruyordu.