2020 13. kitabı
Okunma: 24 Nisan 2020 12:55
Spoiler içerebilir! Kitap iki hikayeden oluşmakta. -Birinci kısımda anlatılan #Kaçak (yayın evinden kaynaklı olabilir) biraz sade bir anlatım gibi geldi. Savaştan kaçan bir askeri anlatmakta. Askerin hiç bilmediği topraklara savaşmak için gitmesi, kaçtığı zaman gittiği yerde dili bilmediği için iletişim kuramaması, ailesinin yanına gitmek istemesi ve bu durumlar karşısında çaresizliği. En çok etkilendiğim yer; "Kaçak ödünç aldığı ceketi ve pantolonu dikkatli bir şekilde katlamış, ödünç aldığı şapkayla birlikte sahile koymuş ve sudan nasıl geldiyse yine çırılçıplak suya girmişti." Çaresizliğin getirdiği trajik bir son oldu. -İkinci kısımda anlatılan #SahafMendel çok etkileyici bir hikayeydi. Anlatım, betimleme ve tasvirler o kadar güzel ki eminim çok hoşunuza gidecektir. Mendel Sahaf severek mesleğini yapan ve kitaplar ile kendisine bir dünya kuran bir sahaf. Savaş onun bu güzel hayatını baltalıyor ve artık Sahaf Mendel'den eser kalmıyor. Dünya ile tek bağı kitaplar olan bu adamın elinden en değerli varlıkları alınıyor. Ve sonra geri verilse de artık eskisi gibi olamıyor. Çünkü savaş bu masum insanın güzel dünyasını da yerle bir ediyor ve Sahaf Mendel trajik bir sonla hayata gözlerini yumuyor.
Kaçak ve Sahaf MendelStefan Zweig · Mavi Çatı Yayınları · 20203,461 okunma