Puan vermedi·480 syf.····Okunma: 24 Nisan 2020 19:00 Bu kitap ilk kez "Twilight" filminde karşıma çıkmıştı. Bilen bilir 'Bella'nın elinden bırakmadığı kitaptır bu.
Emily Brontë'nin yazdığı bu kitap dönemin İngiltere'sinde kadın yazarlar hoş karşılanmadığından Ellis Bell mahlasıyla yayımlanmıştır. Bu bilgi bende kitabı ilgi çekici kıldı. "Neden okunmasın" sorusuyla başladığım kitabı "neden bitti" sorusuyla noktaladım.
"Uğultulu Tepeler" ismi bana hep korku ve gerilim içerikli bir kitap konusu çağırıştırıyordu. Ama aslında korkunun kenarından bile geçmiyormuş... Ümitsiz bir aşkı 'yazar kim bilir ne yaşamış' düşüncesiyle okuyorsunuz. Bazen ağlayıp bazen gülüyor arada hayıflanıyorsunuz. Duygudan duyguya geçiş yaptığınız bu kitapta kendinizden bir parça buluyorsunuz. Bitirdiğiniz zaman ise hayattan beklentilerinizi sorguluyorsunuz. Ne istediğinizi anlamaya çalışıyorsunuz.
Sevme ve sevilme üzerine bir klasik görmek isterseniz açın ve okuyun. İçerinizdeki güzelliği birinin mutlaka göreceğinden ümidinizi kestiğiniz anda okuyun... Eminim içerinizde bir yerlerde bir şeyler kopacaktır.