2020 140. kitabı
Bu derleme, kitabın kendisi kadar yeni Netflix serisiyle karşılaştırılmasıyla da ilgili olacak. Uyarıldın. John Douglas, kariyerinin çoğunu Davranış Bilimleri Birimi için çalışarak geçiren bir FBI ajanıydı. Douglas, diğer ajanlarla birlikte Charles Manson, Richard Speck ve David Berkowitz gibi kötü şöhretli kişiler de dahil olmak üzere çok çeşitli şiddetli suçlularla röportaj yaptı ve daha sonra aktif faili meçhul davaların suç profillerini geliştirmek için öğrendiklerini uygulamaya çalıştı. Thomas Harris'in Kızıl Ejder ve Kuzgunların Sessizliği gibi kitaplarını hiç okuduysanya da filmleri veya TV şovunu onlara göre izledikten sonra Douglas'a dayanan Jack Crawford karakterini biliyor olabilirsiniz. Kariyeri boyunca 80'lerin Atlanta çocuk cinayetleri ve Green River Strangler gibi ünlü vakalar üzerinde çalıştı. Bu, bir kolluk uzmanı tarafından yazılan temel gerçek suç unsurunuzdur. Douglas, saf şansla bir FBI ajanı olarak sonuçlanan ve suçluların tarihini araştırmak için tadı ve yetenekleri olduğunu fark eden oldukça amaçsız bir genç olarak arka planını bize veriyor. Kitap, suç adalet sistemi hakkında oldukça fazla sürtük ve birlikte bazen FBI tarafından kötü muamele edildiğini hissettiği için biraz tutuklanmasıyla birlikte çalıştığı vakaların savaş hikayelerini karıştırıyor. Seri katillerle yaptığı toplantıların öykülerini hikayesini serpiyor ve çalıştığı birkaç vaka için profillerinin ne kadar doğru olduğu konusunda adil bir miktar övüyor. Aslında, bazen yakalanmamış aktif katiller olmasının tek sebebinin, birinin tavsiyesine kulak asmaması nedeniyle olduğu izlenimini edinebilirsiniz. Adil olmak gerekirse, Douglas yıllar boyunca birlikte çalıştığı diğer ajanlara ve yerel polislere çok fazla kredi yayıyor ve bölümünün ajanlarının aslında suçluyu yakalamayan danışmanlar olduğunu not etmek için yola çıkıyor. . Adam, profesyonel hayatını, gelecekte onları tanımlamak ve yakalamak için daha iyi yollar bulma umuduyla en kötünün en kötüsünü araştırmaya adadı. Açıkça asil bir çağrı olsa da, zaman zaman ondan bir kaçakçılık ve kendini ağırlaştırma hissi alırsınız. Sherlock Holmes oynamaktan ve doğru olduğu ortaya çıkan insanlara ilişkin tahminleri düşürmek için büyük bir tekme attığını söyleyebilirsiniz, ancak küçük tutarsızlıklar dışında herhangi biri hakkında yanıltıcı olmadığı konusunda kayda değer bir eksiklik var. Bu kitapla ilgili en ilginç şey, bir TV dizisine nasıl uyarlandığıdır. Şovun ilk sezonu, Davranış Bilimi Birimi'nin hapishanedeki şiddetli suçluları araştırmak ve incelemek için kullanacakları terminoloji ve metodoloji konusundaki ilk günleriyle ilgilidir. Douglas ve diğer profesör Robert Ressler kurgusal karakterlere dönüştürüldü, ancak katiller ve suçları tarihsel olarak doğru. Sahnelerin ve hikayelerin çoğu bu kitaptan çizilir, ancak oluşturulan karakterleri olası satışlar olarak kullanmak, daha fazla drama eklemek ve kurgusal olmayan bitlerdeki noktalarını seçmek ve seçmek için onları serbest bırakır. Douglas kesinlikle renkli bir kariyere sahipken ve TV şovu olarak bir kitaptan çok daha tatmin edici bulduğumu söyleyecek birçok ilginç şey olsa da. İzlediğiniz ve beğenme eğer Ayrıca Mindhunter kontrol etmeyi unutmayın Zodyak'ı yapımcı / yönetmen David Fincher da yaptı.
Zihin AvcısıJohn Douglas · Diyojen Yayıncılık · 2019330 okunma