·320 syf.····Okunma: 25 Nisan 2020 21:27 AUSCHWITZ DÖVMECİSİ || Heather Morris
~Yaşamayı seçmek bir meydan okuma, bir tür kahramanlıktır.
~Birini kurtarmak demek, dünyayı kurtarmak demektir.
* Auschwitz Dövmecisi olağanüstü bir zamanda yaşayan ve sadece özgürlükleri değil, öz saygıları, adları ve kimlikleri de ellerinden zorla alınmış iki sıradan insanın öyküsü ve hayatta kalmak için yapmak zorunda oldukları her şeyin Lale tarafından dile getirilmesidir.
* Auschwitz'e gittiğimden beri okumak istediğim olayları bir de yaşayanların ağzından dinlemek istemiştim, bu kitapla dinledim. Kitabın her sayfasında oradaki barakaların kokusu burnumdaydı. Gördüğüm hiçbir şey kitap boyunca gözümün önünden gitmedi. Yaşadıkları ne olursa olsun. Savaşıp,tepki gösterip en sonunda özgürlüklerine kavuştular.
* Tüm bu süre zarfında Lale'nin bir çok dil bilmesi sebebiyle dövmeci ( Tätowierer) olması hayatının o pis yerde hayatta kalmasını kolaylaştırdı. 32407 numaralı Lale, 4562 numaralı kişinin dövmesini yaparken tanışıyor. Ve o kadın Gita. Birbirlerine buradan çıkıp evleneceklerine dair söz veriyorlar. Rusların baskını ile aşıkların yolları ayrılıyor. Aşkından vazgeçmeyen Lale, Gita'yı aramak için yollara düşüyor. Lale ve Gita o pislik yerden çıkıp beraber özgürlüklerine koşuyorlar.
Puanım:5/5