Bu akşam romantizm, gizem, polisiye ne isterseniz var olan bir kitap ile geldim. Tabi polisiye deyince çokta ciddiye almayın Alalı bir süre oldu bu kitabı. Bir serinin son kitabıymış ve ben yine bir seriye son kitabından dalmayı başardım. Pişman miyim diye sormayacağım artık cevabı biliyorsunuz
Hemen kitabımızın konusuna geçelim;
Kızımız Gemma Ranford.
Kendisi bir doktora öğrencisi.
Tezi için hem konu arayışında hem de uzun araştırma gezilerinin masrafını nasıl karsilayacaginin derdinde. Bu sırada karşısına çıkan iş her ikisi içinde kurtuluşu olur. Frazier ailesinin tarihi belgelerini kataloglama işi. Hem kalacak yer hem dünya kadar tarihi belgeye ulaşma imkanı için Gemma her türlü savaşa hazırdır
Tabi bir de Frazier’ların en büyük oğlu Colin var. Kasabanın yakışıklı mikemmel şerifi Daha ne olsun bir taşla üç kuş ✌
Mektupları araştırırken dikkatini çeken şey ise Frazier soyadına sahip herkesin dileklerini yerine getirdiği söylenen Dilek Taşı olur. Olaylara birde uluslararası bir hırsız karışınca ortalık bayram yerine döner Bizede bu düğümün nasıl çözüleceğini okumak kalır.
Kitabı zaman zaman sevdim zaman zaman sevmedim. Öyle ortada kalan bir kitap oldu benim için. Aşk kısmı yeterince tatmin etmedi, polisiye kısmı zaten zayıftı. Biraz da fantastik kısmı vardı. Taşla ilgili olanlar. Çok hızlı okunabilen bir kitap. Vaktiniz var ise kasaba hikayelerini de seviyorsanız değerlendirebilirsiniz. Benim için ortalama bir kitaptı
Serinin diğer kitaplarını da eğer böyle uygun bulursam alıp okuyabilirim ama bunun için kendimi parçalayacağımdır sanmıyorum.