KURAN'DA "KADINI DÖVME" MESELESİ (NİSA 34)
Son senelerde çokça tartışılan bir mevzudur, Kuran'da kadını dövme emrinin var olup olmadığı. Nisa 34'deki DaRaBe kelimesinin gerçek anlamını nedir? Eğer modernistlerin iddia ettiği gibi DaRaBe kelimesi vurun/dövün anlamına gelmiyorsa o zaman Kuran'daki DaRaBe kelimelerinden hiçbirinin "vurun/dövün" diye anlaşılmaması gerekir. Eğer Kuran'daki herhangi bir ayette DaRaBe kelimesi "dövün/vurun" dışında bir anlamda anlaşılamıyorsa Nisa 34'deki DaRaBe kelimesinin "vurun/dövün" diye anlaşılmasına Kuran'ın kendisi onay vermiş oluyor demektir. Enfal 50 ve Bakara 73 ayetlerindeki DaRaBe kelimesi nasıl çevrilmiş bir bakalım : "Melekler yüzlerine ve arkalarına vurarak..." (Enfal 50) "Sığırın bir parçasıyla ona vurun" dedik...(Bakara 73) Görüldüğü gibi üstteki iki ayette geçen DaRaBe kelimesini en modernist meal yazarları bile "vurun" diye çevirmiş. İngilizce meallerin de neredeyse hepsi DaRaBe kelimesini "beat/strike/hit" gibi "vurmak" anlamına gelen kelimelerle çevrilmiş. Şimdi "o ayet aslında öyle değil, Arapçada DaRaBe kelimesinin 10 tane farklı manası var, yanlış meallendirilmiş" falan diyerek kıvırmak ne kadar doğru?
Din
Kuran kesinleşmiş zina suçuna dövme cezası veren bir kitaptır. Böyle bir kitabın, Sadakatsizlikten KUŞKU haline aynı cezayı vermesi bir tutarsızlık olur. Nisa 34''e genel manada bakılırsa öngörülen bir ceza yok, bazı tedbirler vardır. Dayaktan tedbir olmaz ceza olur. Peygamberin hayatı boyunca zina iftirasına maruz kalan eşi de dahil, hiçbir hanımına el kaldırmamıştır.(Böyle bir bilgi hiçbir kaynakta bulunmamaktadır.) Konu ile ilgili Cengiz Özakıncının "Dünden Bugüne Türklerde Dil ve Din" ve Yaşar Nuri Öztürk'ün "İslam nasıl yozlaştırıldı" kaynaklarına başvurabilirsiniz.
Önceki 16 yanıtı göster
Sen şunu yazdıktan sonra daha da uzatmak istemiyorum. Naçizane temennim yorumların silinmemesi ve gönderiyi okuyanların, yorumları da incelemesi. Anladığım kadarıyla ben Kurandaki hiçbir darabe fiiline dövmek kelimesini koyamıyorum, sen "vurmak, dövmek aynı şey" deyip her birine koyabiliyorsun ve anlamlı buluyorsun. Anlayış farkımız var biraz. Umarım Michael Jackson'ın şarkısında söylediği "beat it" kelimesini de "döv onu" olarak anlamıyorsundur :)
1 yanıtı göster
Bu yorum görüntülenemiyor