2019 8. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2019 13:04
Anne Frank'ın Hatıra Defteri "Duygularla fısıldamak, borazanla bağırmaktan daha kolay geliyor" s.231 Anne Frank... Son cümleyi okuduktan sonra bir hüzün çöktü içime, yüreğim titredi sanki. Henüz 13 yaşında Anne ve bir Yahudi. Peki Yahudi olması insanca yaşamasına engel mi? Kitabın her satırında bu sorununun cevabını düşündüm. Tam üç yıl boyunca ailesiyle Arka Ev diye adlandırdığı bir evde saklanıyor Anne. Hikayesi de burada başlıyor aslında, bir günlük yazmaya başlıyor. O evin her odası gözünüzde öyle bir canlanıyor ki... Yaşadıkları endişe, kısıtlı imkanları, kendi içlerindeki çatışmalar hepsini Anne ile birlikte yaşıyorsunuz. İkinci Dünya Savaşı'na Yahudilerin gözüyle bakılan birçok eser var belki ama bu bende başka bir yer edindi. Bir çocuğun yaşadıklarını kendi kaleminden okumak içinizi burkuyor. Kitabın başında sonu söylenmiş olsa da o kaçınılmaz son hiç gelmesin istiyorsunuz. Bu dönemi merak eden ve başka bir pencereden bakmak isteyen herkese önerimdir. Bence herkes Anne ile tanışmalı.
Anne Frank'ın Hatıra DefteriAnne Frank · Epsilon Yayınevi · 20238,8bin okunma