2020 16. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2020 21:16
Eon'ın dünyasında doğadaki var olan güçleri kontrol edip akışı sağlayan 12 dragon ve onları görme yetisine sahip özel insanlar var. Her yıl bir dragon yükselişe geçip temsilcisinin gücünü ikiye katlarken, dragonları görebilen 12 çocuk da eğitilip törene hazırlanıyor ve kendilerini sergiliyorlar. Ancak içlerinden yalnızca biri seçiliyor. Seçilen çırak o yıl yükselişte olan dragonun gücünü yönetmek için ustalık eğitimi alırken bu tören her yıl tekrarlanıyor. Dragon konseyinde kadınlara yer yok. Kadınların uğursuzluk getirdiğine inanılıyor. Eon ise daha önce kimsenin sahip olmadığı bir güce sahip, tüm dragonları görebilme gücüne. Bu yüzden eğitmeni, eğer dragon onu seçerse bambaşka bir güce sahip olacağına inanıyor. Bir kadın olmasına rağmen. ‌Eon cinsiyetini gizleyip törene katıldığında, hayatı büsbütün değişip onlarca sınavla ve sırla tek başına mücadele etmek zorunda kaldığında bir çok kez verdiği kararı sorguluyor. Bir kadın, kadim dragonların gücüne sahip olabilir mi? ‌ ‌Fantastik kurguları çok severim ama ilk kez uzak doğu efsanelerini konu alan bir kurgu okuyorum. Kitabın ilk kısmında dünyayı ve karakterleri tanıyoruz, ikinci kısımda ise olaylar gelişme sürecine giriyor ve aksiyon hiç düşmeden nefes kesen bir savaşın içine düşüyoruz. Son 200 sayfayı öyle heyecanla okudum ki olan her şeyin beni çok yorduğunu fark edip olayları sindirmek için biraz ara vermem gerekti. Uzun bir kitap ama bir an bile sıkılmadan, heyecanla okudum. İkinci kitabı da hemen sipariş edeceğim. Farklı ve hareketli bir kurgu okumak isterseniz Eon'u inceleyebilirsiniz ^^
EonAlison Goodman · Artemis Yayınları · 201490 okunma