2020 52. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2020 17:56
Ölmeden önce okumanız gereken 1001 kitap... . Evet kitap bu listeye girmiş. . Uzuuuun zamandır okurken bu kadar zorlanmadim. Artık corona nedeniyle mi,ramazanın verdiği rehavet mi dersiniz bilemem ama 20 gündür elimde süründü garibim. Kötü bir kitap mı değil, hatta oldukça başarılı. Başından sonuna kadar sistem eleştirisi olan bir kara #kitap . Üniversitede Hitler üzerine hoca olan Jack ve onun sekiz kişilik ailesi üzerinden Amerikan ailesi eleştirisi mevcut. Her sayfada neredeyse televizyon bulunmakta ve televizyonun biz insanlara yaptığı en büyük kötülüğü göstermekte. En büyük felaketlerin haberinden sonra bile reklam arası verilerek hersey insanoğluna unutturuluyor. Onemsizlestiriliyor,alıştırılıyor. Yazar da bunu bize cok manidar cümlelerle vermiş zaten. Ölüm korkusu ve kaygısı kitabın ana hammaddesi, öyle ki Hitler de bu yüzden kitapta. Çünkü ölüm korkusu insanlara herşeyi yaptırıyor. Hitler Almanyası buna en büyük örnek. Korku uğruna "Dylar"denilen bir ilacın kullanımı, bu ilac uğruna yapılan şeyler, ilacın ise plasebo olması kitapta ironik bir dille aktarılıyor. Okuması zor bir kitap. Açıkçası beni aştı. Yani belki de benim sosyo-kültürel seviyem bu kitap için zayıf kaldı maalesef. Doğru bir konu olmasına rağmen okurken çok sıkıldım. Meraklısına tavsiye ederim. Altı çizilesi cümle çok.
Beyaz GürültüDon Delillo · Siren Yayınları · 2018243 okunma