Puan vermedi·568 syf.··Beğendi
· Son gunlerde epey kaliteli kitap okudum.Bu okumam da oyle oldu.Faruk Duman'in masalsi ama bir o kadar gercekci Sus Barbatus romani guclu bir kalemden ciktigini her saifesinde hissettiriyor.1979 kisinin sogugunu,karını,kisini yureginizde hissedip C koyluleriyle yureginiz isiniyor.Kenan,Zeynep,Atakan,Doktor Servet,Ogretmen Mustafa,,Gulsen,Aynur,Kadir Aga,Aysel,Bekir Komutan ve niceleri.
Insanlariyla,domuzuyla,kartaliyla acimasiz dogayi ve yasam dongusunu anlatmis bize Faruk Duman...Iyi ki de anlatmis.564 sayfalik roman bir cirpida okunuveriyor.Neler yok ki romanda o donemin siyasetiyle yitip gidenler o donemin ulke panoramasi adeta bir koyde dile gelmis.Bir tarafta ulkusu icin yitip giden gencler,bir tarafta para kazanma arzusu ile hayallerinin pesine dusenler bir tarafta da dostlugu arkadasligi hice sayip deger bilmez gencler...Sus Barbatus'ta bir araya gelmis.Birbirinden farkli kadin ve erkeklerin bir araya geldigi ve farkliliklari ile cesitlendirdikleri bu masalsi roman muhakkak okunmali derim.