2020 40. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2020 23:30
Beni kendine hayran bırakan kitap. Yazar o kadar akıcı ve yalın anlatmış ki kitap 1 gün de bitirebilirsiniz. Beni en çok etkileyen de sonunu başta tahmin etmemizi sağlamış diye düşünürken aslında hiç de öyle olmadığını anladım. Eser Veronika adlı bir genç kızın yaşamın sıradanlığından sıkılması , aynı şeyleri yapmaktan bıkması üzerine hayatına son vermek istediğini anlatıyor. Kahramanımız Veronika olsa bile diğer arkadaşlarında hikayelerine açıkça değinilmiştir. . Slovenya ve Yugoslavya’nın ayrılma süresini ve Slovenya’nın tanımadığını da ele almış yazar. Veronika intihar girişiminden sonra şehrin en ünlü akıl hastanesine yatırılıyor ve ölmek üzere olduğunu öğrenen genç kız o kısacık sürede hayata tutunmak için nedenler buluyor. . Eduard,Mari,Zedka’nın nasıl akıl hastanesine düştükleri de beni çok etkiledi. . ”Hepimiz şu ya da bu biçimde deliyiz zaten.” . “Herkesin ne olursa olsun hayatta kalmak için savaşını verdiği bir dünyada, ölmeye karar verenleri anlamak kolay mı?” . "Hepimiz şu ya da bu biçimde deliyiz zaten." . .
Veronika Ölmek İstiyorPaulo Coelho · Can Yayınları · 2020102,3bin okunma