2020 14. kitabı
Kitabın yazarı Gönül Hanım ile bir kitap fuarında aynı stantta bulunmamız vesilesiyle tanışmıştık.Kendisi güler yüzüyle,hoş ve samimi sohbetiyle günümüze neşe katmıştı.Gün sonunda da o günün anısına imzalı bir kitap hediye etmişti.Açıkçası fuardaki kitapların büyüsünden mi bilinmez kötü kadın çok ilgimi çekmemişti ve uzun süre de okumadım.Ancak bu günlerde ne okusam diye bakınırken dikkatimi çekti ve okumaya başladım. Kitabın bütün gelirlerinin kadın sığınma evlerine bağışlandığını biliyorum.Bunun nedenini kitabı okuduğunuzda anlayacaksınız.Kitapta genel olarak sade günlük konuşma tarzında bir dil kullanılmış buna rağmen bazı bölümleri gerçekten çok etkileyici ve insanı sarsıyor.Evet hayata gözlerimizi açtığımızda anne ve babamızı biz seçemiyoruz; kimimizin ailesi ona hediye kimimizin ailesi de hayatın kabusu olabiliyor.Hayat bazen bizim seçimlerimiz dışında ilerleyebiliyor.Kötü Kadın kitabında da genç bir kadının çocukluğundan itibaren başına gelen talihsizlikler anlatılıyor.Her şeye rağmen başımıza gelen iyi kötü anılarla hayata tutunmamız gerektiğini bize bir kez daha hatırlatıyor.
Kötü KadınGönül Demir · Az Kitap Yayınları · 201983 okunma