2020 30. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2020 07:30
Werther senin ben gelmişini geçmişini ..... Genç Burhanın Acıları.... Kitap baş karakter Wertherin arkadaşına yazdığı mektuplardan oluşuyor .Werther nişanlı bir kız olan Lotteye aşık olur.Mektuplarında yaşadığı imkansızlıklarla dolu aşkını arkadaşına yazar.Ana olaydan çok Wertherin ruh halini ve çektiği aşk acısını okuyoruz. Goethe reisle tanıştığım ilk romandı. Beni orta derecede etkiledi benim gibi hayata isyankar bakışını mutsuzluğunu sevdim tabi ölümüne üzüldüm (Değmiyor kanka ne sevdiğine, ne sövdüğüne ) Aşağı yukarı 100 sayfada bir dünya şey anlatmıştı her bir sayfasında bir sürü duygu yaşanıyordu. Bu duygular sadece tek bir kalıpta toplanmamıştı ayrıca sitem pişmanlık aşk mutluluk sevinç... her duyguyla ilgili bir şeyler anlatılıyordu. Üstelik mektuplarla da anlatılıyor olması gerçeklik hissini kalbinizde yaşatıyor.   Yalnız lottenin tutarsız davranışları kitab bitene kadar beni sinirlendirdi.Lotte kocana mı aşıksın werthere mi açık konuş söyle... Bir aşk uğruna kendini feda edip ölmek ve mutluluğa kavuşmak... Ölüm ölmüyor kabir kabısı kapanmıyor. Genç arkadaşlara sesleniyorum ölmek için daha çok erken hayata bir kız uğruna kafa yormayın yoksa ölürsünüz yeminle :)
Genç Werther'in AcılarıJohann Wolfgang Von Goethe · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 2024149,9bin okunma