···Okunma: 21 Mayıs 2020 19:29 Kendime çok kızgınım bu kitaba geç kaldığım için. Neden daha önce okumadım adlı listemde birinci sıraya yerleşti bile. Böyle kült bir eser üzerine zaten çok konuşmaya gerek yok. Dostoyevski şüphesiz hayata çok farklı bir yerden bakan bir insan. Bunu neredeyse her cümlesinde işlemiş harf harf. Hayatında belli zorluklarla karşılaşan bir insanın iç dünyası ve bu dünyanın bakış açısıyla birleşince de bu lezzette kitaplar ortaya çıkıyor. Hissettiklerimi tam olarak yansıtamıyorum belki ama kendi iç dünyasında sürekli alıp veren insan modeli beni hep çok etkilemiştir. Yazar, bunu baş karaktere de yansıtmıştır başarılı bir şekilde. Dostoyevski de şüphesiz etkileyici bir insandır. Kafa yapısı ve düşünce tarzı olarak size pek çok şey katacak çoğu yerde gerçekten de öyle dedirtecek bu romanı lütfen okuyun okumanızı çok isterim eğer halen okumadıysanız. Sonra benim gibi geç okumanın verdiği olumsuz hisle karşılaşabilirsiniz. Gönül isterdi ki bu ikinci üçüncü okuyuşum olsun. Her insanın okuması gereken bir başyapıt olduğunu düşünüyorum. Keyifli okumalar ve acılar dilerim.