2020 46. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2020 05:06
Kitabı Serdar Kuzuloğlunun tavsiyesi üzerine okudum. Uzun bir zamandır okuma listemdeydi. Thoreau, Walden gölünün kenarından kendine bir orman evi yapıyor ve oraya yerleşiyor. Toplumun olmazsa olmaz diye gördüğü şeylerin aslında onlarsız olabileceğini kendi yaşantısıyla gösteriyor. Mandıra Filozofu diye bir film var aşağı yukarı konuları benziyor. Ancak tabii ki Throeau, çok daha güzel anlatmış ve kitapta derin bir felsefe var. Benim en çok sevdiğim bölümler evi yapma aşaması, ekin zamanı ve doğayı anlattığı bölümlerdi. Çevredeki gölleri, akarsuları ve gölün ne aralıklarla seviyesinin artıp azaldığını anlattığı bölümlerde sıkıldım. Bence gereksizdi. Ayrıca yayınevinin editörü ciddi bir gözle okumamış sanırım ara ara yazım hataları ile karşılaştım. Bu arada yazı puntosu da çok küçüktü. 1 sayfa diğer yayın evlerinde belki 1,5 sayfaya tekabül edebilir. Okurken daha erken yoruluyorsunuz. Velhasıl, ben kitabı çok beğendim. Doğayı seven, günümüz yaşantısından hoşnut olmayan insanların keyifle okuyacağı bir kitap.
WaldenHenry David Thoreau · Zeplin Yayınları · 20192,122 okunma