Hayal kırıklığı
2020 252. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 04:19
bazı kitaplar hakkında "bazı kitaplar vardır..." şeklinde başlayan bir sürü güzel şey okursunuz, bir an önce okumaya heves edersiniz ya, zorba da öyle bir kitaptı. o kadar çok övgü duydum ki hakkında bir an evvel okuyayım istedim. aldım kitaplığıma koydum "bu muazzam eser oradan eksik kalmasın" diyerek. kitabı bu sabah bitirdim. maalesef tam bir hayal kırıklığıydı benim için. ben anlamıyorum, insanlar hiç mi güzel sözler söyleyen birilerini duymamışlar, hiç mi "ye, iç, yat, yaşasın hayat" tan öte giden bir hayat felsefesi oluşturamamışlar, hiç mi etkileyici bir metin okumamışlar da çölde vaha bulmuş gibi bu vasat kitaba sarılmışlar? kitapta kadına saygısızlık var, kitapta ensest ilişki var, kitapta değer sayılabilecek ne varsa hepsine saygısızlık var, kitapta yaşlı ve burnunun dikine giden bir adamın uçkur düşkünlüğü var. bir de ara sıra gelen üç dört güzel cümle. neymiş adam oğlu ölünce raksetmiş. bu mu zorba'yı süper özel über kılan? ben orada yokum kusura bakılmasın. maalesef vakit israfıydı.
ZorbaNikos Kazancakis · Can Yayınları · 202320,5bin okunma