2020 24. kitabı
Peygamberimizin “İslam’ın ev halkı “ ünvanına mazhar olan aile... islamdan önce de cahiliyenin kirine putperestliğine ailecek bulaşmamış nadide insanlardan... Mekkeli müşriklerin dayanılmaz işkenceleri ile islamın ilk şehitleri olan Hz. Yasir ve Hz. Sümeyye’nin oğlu Ammar b. Yasir... Anne , babası ve kardeşi Abdullah işkencelere dayanamayıp şehit olmuştu .Ammar ise işkencelerden kurtulup Sıffin savaşında şehit olacak ve tüm aile fertleri şehit olan bir aile olarak isimleri asr-ı saadetten bu zamana kadar bütün Müslümanlarca anılacaktı... O “iliklerine kadar iman dolu bir adam”dı. O Bedir ashabındandı... Yemame savaşında da kilit bir rol oynayıp aldığı yaralar neticesinde kopmak üzere olan kulağından akan kana aldırış etmeden yüksek bir yere çıkıp “Ey müslümanlar! İşte , cennet önünüzde. Nereye kaçıyorsunuz! Ben Ammar’ım bana doğru gelin” diyerek kaçmakta olan askerleri tekrar savaşa çağırdı. Bu olayla ilgili daha sonraları ashabdan Abdullah b. Ömer “ Yemâme Savaşı’nda öyle bir yiğit gördüm ki, düşmanın saflarını dağıtıyor, etrafındaki mücahitlere de ‘ cennet ileridedir’ şeklinde çağrıda bulunuyordu. Daha sonra öğrendim ki bu yiğit, Ammar b. Yasir imiş” diyerek onun kahramanlığına şahitlik edecekti. #beyanyayınları #peygamberimizinizinde40sahabi #ammarbinyasir
Hz. Ammar bin YasirÜnal Kılıç · Beyan Yayınları · 202023 okunma