2020 38. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2020 22:06
Risale - i Nur külliyatı içinde en beğendiğim ve fazlasıyla istifade ettiğim bir eser diyebilirim. Özellikle Arapça kelimelerin nahiv ve sarf ilmiyle incelenmesi, Kuran-ı Kerim de neden başka kelime değilde mevcut olan kelimenin mantıklı izahatı beni adeta mest etti. Kelimelerin nereden ve ne şekilde türedikleriyle alakalı ilgimin olması da bence bu esere karşı muhabbetimi arttırdı. Alanım Arapça olduğu için bana fazlasıyla hitap ettiğini söyleyebilirim. Arapça alt yapısı olmayan ve hiç Risale i Nur eseri okumamış biri kesinlikle bu eserle başlamasın. Bu eseri idrak edebilmek için biraz da alt yapının olması gerekiyor. Risaleleri okumak için de belli bir yol izlemek gerekir yoksa sağlıklı neticeler alınmayabilir.Ben ilk başlayan birine öncelikle İman ve Küfür Muvazeneleri kitabını ya da Asa-yı Musa kitabını tavsiye ederim. Ben ilk Sözlerle başlamıştım. Kayıp mı hayır ama ilk bunlarla başlasaydım daha iyi bir yol izlediğimi düşünebilirdim.Tarihçe i Hayat'ı da okumak istiyorum ama şuan kitabın kalınlığı biraz korkutmuyor değil. Bir iki kitap sonra sanırım sırada o var. Neyse biz bu eserimizi incelemeye devam edelim.Fatiha Suresinin ve Bakara Suresinin de bir kısmının ele alındığı bu eser Risale okuyucuları için olmazsa olmaz bi eser. Kitabın sonunda Hz Adem in yaratılış sahnesiyle alakalı ele alınan tefsir o kadar güzel ele alınmış ki bana farklı bir perspektif kazandırdı. Altını çizdiğim, postitlerle döşediğim muazzam bir eser. Düşünüyorsanız hemen temin edin ve okumaya başlayın. Şimdiden feyizli okumalar.
İşaratü'l - İcazBediüzzaman Said Nursî · Zehra Yayıncılık · 20182,399 okunma