2020 21. kitabı
Okunma: 28 Mayıs 2020 22:26
Leon 9 yaşında. Depresyondaki annesine ve kardeşine bakmak zorunda. Tüm çabasına rağmen gün geliyor ve onlardan ayrılmak zorunda kalıyor. Kardeşi Jake koruyucu bir aileye verilirken, o Maureen'le birlikte kalmaya başlıyor. Leon'un her cümlesinde kardeşine olan özlemini ve sevgisini anlayabiliyorsunuz. Henüz çok küçük olmasına rağmen sırtına binen yükler, onu yolundan vazgeçirmiyor. Bir gün kardeşini ve annesini alıp onlarla birlikte yeniden yaşamaya başlama hayali kaplıyor tüm ruhunu. Bu amaç yolunda tanıştığı Bay Devlin ve Saçaklı ile yaşadıkları ise ayrı bir heyecan katıyor romana. Sonu pek tatmin etmese de kitap boyunca Leon gibi düşünerek ilerledim. Kitabı onun duyguları ve düşüncelerini yaşayarak okudum. Bir şansım olsa romanın içine girip Leon'u Dovedole Caddesi'ne götürmek ve kardeşiyle yaşamasını sağlamak isterdim. Bu roman biraz da gerçek hayatı yansıtıyor aslında. Hala bu sorunlarla karşı karşıya kalan ve hayatları feci derecede etkilenen çocuklar mevcut. Bunları öğrenmek ve biraz empati yapmak için okunması gereken bir kitap olduğunu düşünüyorum.
Benim Adım LeonKit de Waal · Hep Kitap · 2017271 okunma