"Anlatayım mı sana?"
"Neyi"
"Hikayemi. Gördüklerini. Mabetteki gizemi. İlk yalanı... İlk savaşı... Ve senin merak ettiğin her şeyi."
Ne diyebilirdi ki:
"Anlat!"
Kitaba başlamanız için kitaptan bir kesit :)
İskender Pala yine güzel bir kitapla karşımızda. Kitabı okuduğunuzda kendinizi bir yolculukta bulacaksınız, kitap sizleri tarihin başlangıcı diyebileceğimiz göbeklitepe'ye kadar götürüyor. Göbeklitepe'de insanlığın yaptığı ilk tapinaktan, o dönemdeki insanların dine bakış açısını, nasıl avlandıklarını, yerleşik hayata geçiş yaptıkları diyebileceğimiz sürece nasıl geldiklerini bu yolculukta anlayabiliyoruz.
Bu yolcukta kitabın kahramanı hakikati, aşkı aramaktadır. Bu arayışta karşılaştığı yerleri anlatan yazar tarihe tanıklık etmenizi sağlıyor. Bu dönemde yaşayan insanların hayat tarzlarını başarılı bir şekilde bizlere sunuyor. Kitabı okuduğunuz zaman kitaptan önemli bilgilerde edebilirsiniz.
Kitabı okumaya başladığınızda lütfen bırakmayınız. Kitabın ortalarına doğru sıkılmaya başlayabilirsiniz.(Ben biraz yaşadım bunu) Ama kitabın devam eden bölümlerinde pişman olmayacağınızı düşünüyorum. Kitabın bazı yerlerinde çok güzel diyaloglar geçiyor. İnşallah bizler bu diyaloglardan gereken dersi çıkarırız.
Güzel bir akşamda akşam yıldızına birlikte bakacağınız kişileri-kalbinizin dengini- bulmanız dileğiyle.
İyi okumalar daima kitapla kalın.