2020 10. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2020 01:27
+Yakmak Bir Zevkti Nedir fahrenheit 451? Kâğıdın yanması için gereken sıcaklık derecesi. İlgimi çeken kısmı doğruluğundan çok ifade ettiği anlam. Ele aldığı konu, yazarın anlatış şekli, karakterimizin merakı her sayfada bizi yavaş yavaş ele geçiriyor. Kuşkusuz yazar, romanın yazıldığı dönemden çok etkilenmiş olucak. Soğuk savaşın hakim olduğu, televizyonların tarih sahnesine henüz yeni yeni adım attığı dönemler. Kitap gerçekten çok etkileyici. Okurken heyecanla birlikte korkuyorsunuz da bir nebze. Uzun zamandır okumayı düşündüğüm fakat fırsat bulamadığım bir kitaptı. Okumayı düşünenler hiç beklemesinler. Başlayın hemen :) Yıl belki de 2642. İtfaiyeciler artık yangın söndürmüyorlar başlatıyorlar. Üstelik kitaplar insanları düşüncelere sevk ettiği ve mutsuzluğa yol açtığı için baskıcı yönetim tarafından yasaklanmıştır. Mekanik tazılar, yanmayan evler, ve çok hızlı böcekler. Kahramanımız Montag bir itfaiyeci. Haliyle görevi kitapları yakmak. Komşusu liseli kız Clarisse mcClean ile tanışır ve küçük kızla olan konuşmaları ona yeni ufuklara olan yolculuğunu başlatır. Yapmaması gerektiği halde kitabın bir kısmını okur ve merakı kitap saklamaya kadar gider. Düşünmeye başlamıştır artık: Milden ile nerede tanıştı, ne zaman evlendi? Hiçbir şey hatırlayamaz. Merakı gittikçe artar ve devamında sizi de serüvenin içine dahil eder. Buraya kadar okuduğunuz için teşekkürler. İyi günlerde okumanız dileğiyle.
Fahrenheit 451Ray Bradbury · DeBolsillo · 2006108,3bin okunma