2020 4. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2020 18:39
Her insan için sevgi kelimesi farklı şeyler ifade ediyordu, biliyordum. Ayşe için hoş sözlerdi, Ali için önüne koyulan özenerek yapılmış bir tabak etli yemek. X kişisi için alınan bir hediyeydi, y için yürürken elini hiç bırakmamak... A kişisi için onun yaptığı güzel davranışları beğendiğini iletmek, B için beraber bir şeylerle vakit geçirmek... Benim için hepsiydi o ayrı. İnsanların sevgiyi ifade ediş şekillerinin de kabul ediş şekillerinin de farklı farklı olduğunu; bunlardan beşinin daha belirgin olduğundan bahsediyor. Her insanın baskın bir sevgi dilinin olduğunu belirtiyor. Tabi hepsinin karışımı şeklinde olan "ne yapsan kabulümdür" şeklinde benim gibi insanlar istisna. Güzeldi, aktı gitti kitap. Amerika'da insanlar eşiyle akşam yemeğine gitmek için çocuklarına akşam dadısı tutuyorlarmış. Bu örneği verme sebebim; kitabın içindeki terapi ya da çözüm örnekleri bizim kültürümüze çok uygun olmadığını göstermek. Akşam yemeğine gitmek için akşam dadısı tutan varsa el kaldırsın. Anneanne babaanne bulabilirsek yakınlarda belki :) Ama genel itibariyle güzel. Sizin ve partnerinizin baskın sevgi dilinizi keşfedip, daha bilindik bir yolda yürümek için güzel fırsat.
Beş Sevgi DiliGary Chapman · Koridor Yayıncılık · 201212,4bin okunma