···Okunma: 03 Ekim 2019 14:09 Bana göre bu kitap ırkçılığa bir gönderme. İnsanların "Lekeliler ve Gelişmişler" olarak ayrılmasını "Siyahiler ve Beyazlar" olarak ayrılmasına benzetiyorum. Eski dönemlerde Beyaz'lar Siyahiler'i eziyordu. Bu kitapta da Gelişmişler Lekeliler'in efendisi ve Lekeliler okulda bile ders olarak Gelişmişler'e hizmet etmeyi öğreniyorlar. Kitabın başında ve ortasnda olaylar gerçekten çok yavaş ilerliyordu. Ve olaylardan çok ana karakterin aşk hayatı ön plandaydı. Bu yüzden beni epey sıktı. Fakat sonlara gelince olaylar birden bire o kadar hızlandı ki olayları takip etmekte zorlandım. Sanki yazar kitabı 200. sayfaya kadar epey rahat bir şekilde yazıp bunu sonradan fark etmiş ve bütün olayları son 150 sayfaya sığdırmaya çalışmış gibi bir havası vardı bence. Ve kitabın ana karakterinin aşk hayatının belirsizlik içinde olması ve yazarın bunun üstünde gereğinden fazla durması gerçekten sinir bozucuydu. Yani kitap konusundan biraz sapmış gibiydi. Ama son sayfalara gelip de olaylar hızlanınca biraz daha ilgimi çekti ve o son kısımları gerçekten sürükleyiciydi. Yine de tavsiye ederim. Konusu çok hoşuma gitti.