···Okunma: 03 Haziran 2020 01:21 Yaşamda elimizde gizli bir hazine gibi tutacağımız ve yürüdüğümüz yolu aydınlatacak anahtarları bizlere kendi bakış, algılayış ve yaşayış açısından anlatıyor. İçerisinde kıssadan hisse diyebileceğimiz bir çok tatlı hikayeyi de barındırıyor. Bir solukta okuduğum bu kitabı herkese içtenlikle tavsiye ederim. Önce herkesin kesinlikle tanımasını istediğim ve aslında kitabın yazarı olmayıp, tüm sözlerin sahibi olan kişiyi "OSHO" yu anlatmak isterim size:
Osho; hindistanlı mistik bir guru. Gerçek ismi Chandra Mohan Jain'dir. 1989 yılından sonra Osho olarak tanındı. Daha çocukluk yıllarında felsefe ve Ben duygusu üzerine yoğunlaştı. Başkalarının bilgileri ve öğretilerine değil, kendi içinde gelişen bilgiye ve öğretiye inandı ve bunu savundu. Hiç bir geleneğe bağlı değildi ve gerçek bir varoluşçu olduğunu iddia etti. İlgi duyduğu alanda kendini oldukça geliştirdi ve sonra tecrübe ve bilgilerini yoğun olarak insanlara aktarmaya başladı. Meditasyona önem verdi ve 1970 yılından sonra kendine ait bir meditasyon tekniği geliştirdi. Sunday Times (Londra) gazetesi tarafından "20.yüzyılın en etkili 1000 yaratıcısı"ndan biri seçildi. Sunday Mid-Day (Hindistan) Osho'yu Hindistan'ın kaderini değiştiren 10 kişiden biri seçmiştir. Ünlü düşünür ve guru 10 Ocak 1990 yılında hayatını kaybetti.
Osho'nun kitapları Osho tarafından yazılmaz, uluslararası dinleyicilerle yaptığı doğaçlama konuşmalarının video ve ses kayıtlarından yazıya aktarılır.
"Hayatının kıskançlık ve nefretle değil, sevgiyle dolmasını dilerim. Biz artık yeryüzündeki kıskanç insanlardan usandık ve sevgiyle dolu yeni bir insanlığa ihtiyacımız var"
"Senden gözlerini açmanı, sormamı ve sorular üretmeni istiyorum. Hayat körü körüne kabul edilecek birşey değildir. Açık gözlerle arayış içinde olman gereken bir şeydir.