~~Garip Bir Gönül~~
2020 11. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2020 01:54
Başlarken;Bayram Bilge Tokel'e çok kıymetli bu eseri bize armağan ettiği için teşekkürü bir borç bilirim...Kalemine, eline, emeğine sağlık... Bitmesini hiç istemediğim, yavaş yavaş ve sindire sindire okuduğum bir kitap olduğunu söylemek isterim... Kitap 5 bölümden oluşmakta ve bu bölümlerin içinde "Abdallık" geleneğinden tutun da "Bozlak" ları geniş çerçevede ele almış bunun yanında Neşet ERTAŞ'ı anlatmış.Yakın çevresine de Neşet Ertaş' ın Hem İnsani yönlerini hem de Sanat yönünü anlattırmıştır...Israrla tavsiye etmeliyim ki Neşet ERTAŞ okunmalı tanınmalı o garip yürek bilinmeli... Çünkü bir Neşet ERTAŞ yüreğinin gelmesi çok zor görünüyor...Neşet ERTAŞ bizim yüreğimizi bize açtı, yazdı, çaldı, söyledi ve de dinletti... Bizim dile gelmeyenimizdi o çünkü kendimize kalanımızdı herkesten sakındığımızı bize söyleyenimizdi, o yüzden Neşet ERTAŞ oldu belki de... Muharrem ERTAŞ giderken "sazımın emaneti" dedi... Neşet ERTAŞ'ta o emaneti yoruluncaya dek en muazzam şekilde taşıdı ve kendi deyimiyle "yoruldu gitti" mekanın cennet olsun inşallah... ... ... ... ... ... Gönül Dağı Yağmur Yağmur Boran Olunca Akar Can Özümden Sel Gizli Gizli Bir Tenhada Can Cananı Bulunca Sinemi Yaralar Yar Oy Yar Oy Dil Gizli Gizli Dost Elinden Gel Olmazsa Varılmaz Rızasız Bahçanın Gülü Derilmez Kalpten Kalbe Bir Yol Vardır Görülmez Gönülden Gönüle Yar Oy Yar Oy Yol Gizli Gizli Seher Vakti Garip Bülbül Öterken Kirpiklerin Oku Yar Yar Cana Batarken Cümle Alem Uykusunda Yatarken Kimseler Duymadan Yar Oy Yar Oy Gel Gizli Gizli
Müzik
Neşet Ertaş KitabıBayram Bilge Tokel · Kapı Yayınları · 2012132 okunma