2020 15. kitabı
Benim en sevdiğim süper kahraman olan Daredevil, 56 yıllık yayın tarihinin ilk 15 yılını Marvel'ın değeri bilinmeyen karakterleri arasında geçirdi, ta ki 1979'da kaderin elleri Frank Miller'ı Daredevil ile buluşturana kadar. 80'lerin ve 90'ların çizgi romanını inşa eden en önemli isimlerden biri olan Miller'ın elinde Daredevil daha ciddi, daha karanlık bir karakter oldu; bugünkü Daredevil'ın karakterinde önemli rol oynayan Elektra gibi elementlerin çoğu da Frank Miller'ın Daredevil'a hediyesidir. Frank Miller'ın yazdığı Daredevil hikayelerinin çoğu okuyucularına enfes bir çizgi roman deneyimi sunar, fakat bir tanesi vardır ki bu hikayede Daredevil'ın potansiyeli zirveye çıkmıştır; Yeniden Doğuş (Born Again). İsmi Hristiyanlığı sonradan kabul edenlere verilen isimden (Born Again Christian) alan hikaye, başından geçen bir dizi olay sonunda (spoiler vermemek için muğlak ifadeler kullanıyorum) tüm hayatı alt üst olan Matthew Murdock'un kendini yeniden buluşunu ve yükselişini anlatıyor. Arkada Claudio Monteverdi'nin Magnificat'ı çalarken tüketiniz efendim.
Daredevil Korkusuz - Yeniden DoğuşFrank Miller · Arkabahçe Yayınevi · 2019138 okunma