2020 43. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2020 20:03
Selamlar, keyifli hafta sonları. Bir serinin daha sonuna gelmiş bulunuyorum maalesef ki. Ve serinin son kitabı 444 Basamak’ın yorumuyla sizlerleyim. Ekvator’daki Santa Ana Tepesi’ne ulaşmak için tam 444 basamak çıkılması gerekiyordu. Amerikalı iki genç kadın tavsiye üzerine oraya tırmanırken, 382. basamakta, kadınlardan biri yani Sheila Ross arkasında iz bırakmadan kaybolmuştu. Sheila’nın arkadaşıyla konuşan polis, Sheila’nın kaybolmadan önce İtalyan bir adamla konuştuğunu öğrenmişti. Bu bilgide Dr. Claps’in okyanus aşarak Ekvator’a gitmesine sebep olmuştu. Claps, Sheila’yı kaçıranın Riondino olduğundan şüphe ediyordu! Dr. Claps, iki yıldır ellerinden kaçan Riondino’yu bulmak için uğraşıyordu: Riondino onda bir takıntı olmuştu! Ve şimdi aldığı haber üzerine Ekvator’a gitmişti. Sheila’yı kaçıran gerçekten Riondino muydu yoksa hepsi Dr. Claps’ın saplantısından ibaret miydi? Heyecanla okuduğum bir kitabı daha bitirmiş bulunmaktayım. Kesinlikle çok etkileyici bir kitap olmuştu ve sonu beni çok üzdü. (Serinin son kitabı olduğu için sanırım. ) Yazarın anlatım tarzını, karakterlerini ve kurgularını çok beğeniyorum. Sayfalar nasıl geçiyor, kitap nasıl bitiyor anlamıyorum. 444 Basamak’ta da yine harika bir olay örgüsü vardı ve ilmek ilmek sonuca ulaştık. Dr.Claps ve Komiser Sensi’yi birlikte okumak yine çok güzeldi. Serinin son kitabında neler olmuş öğrenmek için, mutlaka okuyun.
444 BasamakMario Mazzanti · Sonsuz Kitap Yayınları · 20191,373 okunma