2020 52. kitabı
Okunma: 07 Haziran 2020 16:56
Kitaba başladığımda nedense birden konsantre olamadım sanki birşey eksik gibi geldi, beni etkilemedi fakat cinayetler başladığında ısındım ve adım adım artan gerilime ve çaresizliğe ısındım... Kitapta dikkatimi en çok çeken şey şu oldu, çevirmen kitabı Türkçe'ye çevirmekler kalmamış Türk'leştirmiş :) Bizim kültürümüze ait o kadar deyim ve terim var ki şaşırttı beni... Ayrıca ilk kez bu kitapta ayran içen bir Amerika'lıya rastladım :)))) Psikopat ve Şizofren bir katil, içinde saklanan gizli kişiliği gün yüzüne çıkıp yıllarca saklandığı yerden kurduğu kusursuz plânları uygulamaya başlıyor. İlk Cinayet Maça Ası ve geriye desteden 51 kâğıt kalıyor... Hergün 1 kişi ölecek ve deste tamamlanıcak.... Fairport Kasabası tam bir kargaşa içinde, yarın kimin öldürüleceğini herkes merak ediyor... Öyle bir katil ki kimse ondan şüphelenmiyor ve herkesin gözü önünde ortaya çıkıp cinayetini işliyor fakat kimse onu göremiyor. Kusursuz bir cani... Tüm ülke ayaklanmış ve tüm teşkilatlar çaresizlik içinde ve bu cani Adamı dahada keyiflendiriyor... Kendi hayal dünyasında her konuda en iyi o, gerçek olduğunu sandığı sanrılarla kendini her an her saniye tatmin ediyor ve bu onu dahada cesaretlendiriyor... Ve Adam bitmek bitmez bir cinsel arzuya sahip, öldürdükçe ve insanlar korktukça bu arzu dahada ateşleniyor, bazen gerçek bazende gerçek sandığı birçok hayalinde kadınlarla birlikte oluyor. Kitapta cinsel anlatımlar fazlasıyla mevcut... Yazar kitabın akışında hedef şaşırtmak için birçok ipucu ile okuyucuyu bir kişi üstüne yoğunlaştırıyor ama başka bir taraftanda düşündüğümüzden şüphe duymamızı sağlıyor.. Sonuna kadar gerilim ve merak içinde okuyacağınızı düşünüyorum.
Şeytan KozuRalph Glendinning · Altın Kitaplar · 19824 okunma