·272 syf.····Okunma: 09 Haziran 2020 10:13 Tam anlamıyla kafa açıcı bir kitap. Daha önce David Eagleman'ın ıncognito adlı kitabını okumuştum ve beyin ile ilgili yeni şeyler öğrenmiştim. bu kitapta da benzer konulardan bahsedilmiş.
Aslında kitabın konusu beyin ve bilinç olmakla birlikte insanların zihinsel süreçlerini ve ben diye tanımladıkları şeyi anlayabilmeleri açısından da faydalı bir çalışma olmuş.
Ben Kimim ? Gerçeklik Nedir ? Kontrol Kimde ? Nasıl Karar Veririm ? Size İhtiyacım Var Mı? Kime Dönüşeceğiz ? Yazar bu altı mesele üzerine inşa etmiş yapıtını . Bu meselelerin hiçbirine direk ve net bir cevap vermiyor elbette ki ama bu sorular üzerine gerçek hayattan ve yapılan bilimsel deneylerden örnekler vererek adeta bir beyin fırtınası oluşturuyor. Yukarıdaki sorular ve bilinç , gelecekteki insan tipi , teknolojinin insan hayatında giderek artan etkisi gibi konularla ilgilenenlerin muhakkak okuması gereken bir kitap.