2020 45. kitabı
Hayırlı günler canlar.Çok güzel ama acı verici bir kitap okudum.Kitabın kapak fotoğrafı ile içeriği ters köşe.Kısa bir özet yapacak olursam: Gülşen bir okulda güvenlik görevlisi.Birgün okula gidince anahtarını unuttuğunu fark eder ve orda çalışan bir görevliden açması için yardım ister ama bu görevlinin halinden tavrından pek hoşlanmaz.Neyse iş başı yapar ama bir süre sonra okulda bir hareketlilik fark eder.Sonra bir öğrencinin ailesi koşar adım gelir ve acı acı siren sesleri dolar okulun bahçesine.Bir öğrenci rahatsızlanmıştır ve babası suratı bembeyaz olmuş kızını ambulansa taşır.Ne olduğunu anlayamayan Gülşen daha sonra bu öğrencinin zehirlenerek öldüğü haberini alınca çok üzülür.Normal bir ölüm gibi görünen olay,polisin Gülşen'i arayıp ifadeye çağırmasıyla ve cinayet şüphesi olduğunu ögrenmesiyle değişik bir boyut kazanır.İfade için karakola giden Gülşen;müdürü,birkaç öğretmeni ve okula geldiğinde halinden tavrından hoşlanmadığı görevliyi karakolda bekleme odasında bulur.Neler olduğu hakkında konuşurlarken sıra sıra ifadeye alınırlar.Görevli olan adam şüpheli tavırlar sergiler ve bu Gülşen'i şüphelendirir.Neyse Gülşen bir süre sonra camdan bakmaya başlar.Biraz uzakta bir adam ve kız çocuğu görür.Adam sanki kızı zorla götürmek ister gibi bir hali vardır.Tam o sırada öğretmen arkadaş Filiz yanına gelir.Filiz öğretmene göstermek ister ama dönüp baktığında orada değillerdir.Filiz'in olayı kapatması ile neyse der geçer Gülşen.Beklemekten acıkan Gülşen ve Filiz yemek yemek için izin alıp çıkarlar dışarıya.Yemek yiyecekleri yere giderken bir eczanenin önünde bu adam ve kızı görür ve hemen Filiz'e gösterir ama Filiz orada kimsenin olmadığını söyler.Aceleci bir hali vardır Filiz'in ve biranda karşıya geçer.Neyse yemek yerlerken birkaç konuşma geçer öğrencinin vefat etmesi ile ilgili ve Filiz'in söyledikleri Gülşen'in hoşuna gitmez.Çünkü tehdit vari bir konuşma olur ve bu karakola dönerken de devam eder.Karakola gelip bir süre beklerler.Ama ifadeler uzun sürünce müdür ve Gülşen'in şüphelendiği görevli karakolda kalacakları haberini alınca,polis siz gidin der.İfadeleri sonra alınacaktır ama hiçbir yere ayrılmaları yasaktır.Gülşen eve gelir.Gece bir telefon gelir.Arayan karakolda tutulan müdürdür.Gülşen'e okula gitmesini, çekmecede duran kutuyu almasını ve içine bakmamasını söyler.Gülşen başta korkar ama bisikletine biner gider.Okula varır ve tam odaya girecekken kapı aralıktır.Sanki biri arkadan tutuyordur.Neyse içeri girer bir şekilde ve tam kutuyu alacakken o da ne? Kutu yerinde yoktur.Odadan çıkar ve okulun çıkışına gider ama kapıyı o anda biri kitler.Ardından polis sirenleri dolar okulun bahçesine.Gülşen olayın üstüne kalacağını anlar ve mecburen müdürün odasının camından atlamak zorunda kalır.Bu atlama vücudunda çatlaklara neden olur.Zar zor durağa kadar yürür ama oraya düşer, kalır.Gözünü açtığında hastanededir.Hemşire telefon defterinden kimseye ulaşamadıklarını,sadece Filiz adında arkadaşına ulaştıklarını ve birazdan burada olacağını söyler.Tabi Gülşen bunu duyunca içinden konuşur durur.İstemez onun gelmesini çünkü ondan şüphelenir.Veeeee Filiz geliiiiiir.İşte burdan sonra her şey aydınlanmaya başlar.Gerisi sizde canlar Tek eleştireceğim nokta, yazım yanlışlığı ve noktalama işaretlerinin yanlış veya hiç kullanılmaması yönünde olacak.Ama konu mükemmel.O kadar çok üzüldüm ki hem Filiz'e,hem vefat eden öğrenciye ve ailesine hem de Gülşen'e.Emeğinize,yüreğinize sağlık hocam Emir Altınkaynak Ezrçl
OkulEmir Altınkaynak · Gökçe Matbaa · 014 okunma