Puan vermedi·62 syf.····Okunma: 13 Haziran 2020 00:39 İlerleyen zamanda Ali Fuad Başgil'in kitabın önsözünde 'okumakta geciktiği için üzüldüğünü' söylediği Jules Payot- İrade Terbiyesi adlı kitabı okumayı düşünüyordum ve önden bu kitabı okumaya karar verdim.
Bir günde okunarak istifâde edilecek güzel bir kitap. Okuduktan sonra insan harekete geçmesi gerektiğinin farkına varıyor. Final sınavlarıma birkaç gün kalmışken de içindeki tavsiyeler çok iyi geldi. :)
Şu cümle de yanımızda olması için seçtiğimiz kişinin önemini vurguluyor ve ayrıca hoşuma gitti:
"Hayatın ve tutacağın yol hakkında tereddüte düşüp de bir ışık aradığın zaman, fikrini ve reyini soracağın kimseyi iyi seç. Düşün ki, isabetsiz bir fikirden hareket ederek verdiğin karardan bütün ömür boyunca pişmanlık duyman mümkündür. Fakat isabetli bir fikirden aldığın ışık da bütün ömrünce yolunu aydınlatır."