2020 64. kitabı
#okudumbitti #fscottfitzgerald #benjaminbuttonıntuhafhikayesi #50sayfa Selam kitap canlar. Bugün hastanede bekleyeceğimi bildiğim için bitirivereceğimi tahmin ederek yanıma aldım bu kitabı. Benjamin Button'un tuhaf hikayesini ciddi anlamda merak ediyordum. Ama ne yalan söyleyeyim bu kadar tuhaf bir hikaye beklemiyordum doğrusu. Şimdi düşünün ki eşiniz hamile ve doğum yapıyor. Hastaneye çocuğunuzu görmeye gittiğinizde başlıyor tuhaflıklar. Doktor bir garip davranıyor, hemşire sanki hortlak görmüş gibi tepki veriyor ve bunlar yetmezmiş gibi siz çocuğunuzu görmeye girdiğinizde hayatınızın süpriziyle yüz yüze geliyorsunuz. Ne ola ki bu süpriz. Valla yazarın hayal gücüne tek kelimeyle bayıldım. Kısacık bir hikaye ama yaş konusunun insan hayatı üzerine etkilerine öyle çarpıcı örnekler vermiş ki büyük bir merakla okuyorsunuz. Ben bu kitabı okurken caba Dorian gray'in portresi kitabının bu kitabın yazılmasına bir etkisi var mı diye merak etmedim de değil hani neyse zaten bir saat gibi bir zamanda bitiveren bir kitap mutlaka okuyun. Ve kitaplığınızda mutlaka bulundurun. Alıntı yapmadım çünkü hastanede okuduğum için not alamadım. Ve şuan da yine yengeç yanın tuttu ve acayip üşeniyorum dönüp alıntulamaya. Neyse bu kez de böyle olsun
Benjamin Button'ın Tuhaf HikayesiF. Scott Fitzgerald · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202027,8bin okunma