2020 25. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2020 19:36
Kutsal Dinlere merakı olan okuyucular için çok faydalı bir çalışma olmuş. En eski dinlerden biri olan Hinduizmden başlayarak Budizm, Caynizm, Sihizm, Konfüçyanizm, Taoizm, Şintoizm, Sâbiîlik, Mecusilik, Yahudilik, Hıristiyanlık ve İslam'ın hangi kutsal metinlerden meydana geldiğini, neye göre sınıflandırıldıklarını açıklamış, bu metinlerden örnekler sunmuşlar. Metinlerin arkasına ise bu dinlerle ilgili başka kaynaklar ve filmler sunulmuş. Her kutsal metin örneğinde İslam dinine kadar dünyadaki dinlerin nasıl şekillendiğini, aslında birçoğunun tek Tanrı inancı altında toplandığını, birçok metinde İslam dininin savunduğu esasların olduğunu görüyorsunuz. Tavsiyedir.
Dünya Dinlerinde Kutsal MetinlerSüleyman Turan · STS Yayınları · 201626 okunma
Bigeran
İslam dini insanlığa verilen son din ve diğer dinlerin de birçoğu İslamdan önceki hâk dinler. Bu yüzden metinlerin birçoğunun aynı kavramları savunması çok normal. Kuranı Kerimde okuduğum birçok ayetin farklı şekilde ifade edilmiş hâlini gördüm metin örneklerinde, İslam son din olduğu için hepsinin bütün olarak sunulduğu din benim görüşüme göre.
Bigeran
Açıkçası ben sizin gibi düşünmemekle birlikte görüşünüze saygı duyuyorum. Ben bir şeyh veya hocadan ziyade kendi aklım ve mantığımla sorulara cevap bulmaya çalışıyorum, çünkü bu devirde herkes kendini hoca sanabiliyor. Normalde bu tarz soruları sadece kendi kendime sorup yanıtlamaya çalışıyorum, siz sorduğunuz için kendimce cevaplamaya çalıştım sadece . Ama ulaştığımız yorum yine de paralel.