···Okunma: 26 Haziran 2020 14:13 Ahmet Günbay Yıldız'ın okuduğum ilk kitabı olduğu için edebi dili ağır geldi. Çünkü nazım,nesir,müstezat karışık yazılmış bir eser. Bakıldığı zaman uslup bakımından zor geleceğini düşünüyorum ama gidipde bir Safahat'ı veya Risale-i Nur okuyup da Son Kale'yi okumak isteyen biri için çok normal gelecektir. Kitabın içeriğine baktığımız zaman Haluk'un sabrına hayran kaldım. Ama kitap bitene kadar sevgililerinin ismini vermemesi çıldırtma evresine kadar getirdi. Kim veya ne olabileceklerini kitabın içeriğinden anladım fakat alenen dile getirmediği için "Yeter artık söyle" isyanına kadar geldim. Kitap da çok beğendiğim mısralar, dörtlükler vardı fakat Son Kale adlı bölüm istisnasız en sevdiğim bölüm oldu. Kitabın daha eski dönemlerde yazıldığını varsayıyordum ama 15 Temmuz'u içinde barındırması çok da eski bir dönemde yazılmadığını gösterdi. Haluk edep bakımından çok ince çizgilere sahip bir karakterdi. Kitap vatan ve aşk ikilemesi bütünlüğünde yazılmasına rağmen kitaptan almamız gereken olgular vardı.