2020 29. kitabı
Okunma: 24 Haziran 2020 23:26
Bir yalnızlık çığlığı... İyi olamıyorum,izin vermiyorlar! Yeraltından Notlar, ah beni öyle etkiledi ki okumakta bu kadar geç kaldığım için üzülüyorum. İşte her satırını yazmak, paylaşmak ve herkese okutmak istediğim bir kitap daha... Kitabımız iki bölümden oluşuyor. Birinci bölüm Yeraltı, ikinci bölüm ise Notlar. Yeraltı kısmı biraz daha ağır ilerliyor çünkü öyle vurucu cümleler kurulmuş ki bir cümle okuyup bir saat düşünesiniz geliyor.İkinci bölüme nazaran daha kısa olan birinci bölümde yazar bizlere sesleniyor ve yalnızlığın, yoksulluğun ve bulunduğu psikolojik buhranın sinyallerini veriyor. Bu bölümde beni etkileyen kısım "Her şeyin tam anlamıyla farkında olmak bir hastalıktır; hem de tümüyle gerçek bir hastalık". İkinci bölümse öyle akıcı ki yazarı iyice tanıyor, onu kendinizle eşiliyorsunuz ve öyle iyi anlıyorsunuz ki. Farklı olmak, yoksulluk, dışlanmışlık, kararsızlık, toplumdan soyutlanmak ve daha nice duygular sel olup akıyor. Bu bölümde en etkilendiğim kısım "Ruhumun derinliklerinde bir şeyler beni oldukça sıkıyor, içimi daraltıyordu".Kendi yeraltımıza sığındığımız bu dönemde okunası ve tavsiye edilesi bir kitaptı. Bu kitap yalnızlar ve yalnız kalacaklar (yani herkes) için bir başyapıt. Artık bir Dostoyevski hayranıyım!
Yeraltından NotlarFyodor Dostoyevski · Dorlion Yayınevi · 2019159,3bin okunma
Dostoyevski okuyup ta hayran kalmamak mümkün mü zaten? yeraltindan notları okudum ve ben de sizin gibi çok sevdim müthiş bir eser👍🌸🌼