♡JANE EYRE/CHARLOTTE BRONTË♡
2020 70. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2020 19:40
Jane Eyre... Şimdiye kadar okuduğum kitaplarda en çok büyülendiğim, etkilendiğim, sayfaları çevirirken bitsin istemediğim ve bunun içinde dolu dolu okuduğum bir kitap oldu. Kitaptaki duygular o kadar çok samimi ki o victoria dönemi taşra hayatı olsun, şehir hayatı olsun çok iyi anlatılmış. Okurken âdeta yaşıyorsunuz, hissediyorsunuz. Ve uçarı şeyler yok; o zamanın geri kafalılığı, sığ düşünceleri, kadını arka plana atan ve değersizleştiren hareket veya söylemleri gerçekle birebir sahici. * * Jane annesi babası o 3 yaşındayken ölmüş öksüz ve yetim bir kız. Ona dayısı bakmaya başlıyor öncelikle ve sonra dayısı öldüğünde yengesi. Ama dayısının ölmesiyle ipleri eline alan yengesi Mrs. Reed Jane hiç de iyi davranmıyor tam tersine gerek o gerek çocukları tarafından hor görülüyor. Bu şekilde günler geçiyor Jane'i daha çok kötü zamanlar bekliyor ve o da üstesinden gelmeye çalışıyor. Düşüncelerinden asla vazgeçmiyor. Ve sevdiklerinden. Kesinlikle okumanızı tavsiye ederim sevgili okurlar, iyi okumalar!
Jane EyreCharlotte Brontë · Can Yayınları · 202042,1bin okunma