Umde

@Umde
2020 7. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2020 14:57
Bu tarz kılavuz niteliğindeki kitaplara ve bilhassa çeviri olanlarına karşı bir önyargım vardı. Fakat bilimsel bir eser ortaya koyma ve bu süreçte dikkat edilmesi gerekenler hususunda samimi ve rahatlatıcı bir üslupla birçok konuyu izah edişi beni mutlu eden en önemli nokta oldu. Yazar giriş kısmında, “Eskiden ya da yakın dönemde maruz kaldığınız ayrımcılıklara kalbinizin kırıldığı zor bir durumda bulunmanıza rağmen takdire şayan bir tez yazabilirsiniz” ifadesi ile kendisini tez yazma konusunda yetersiz hissedenlere cesaret vererek başlamış. Bu üslup eserin bütününde yer alıyor ve nihayet eser sonuç kısmındaki güzel temenni ve ifadelerle son buluyor. Bu anlamda kısmen yoğun kural ve kaideler bu konuya ilgisi olmayanlar için sıkıcı görülebilir. Fakat tez yazmak ve akademik anlamda kendini geliştirmek isteyenler için teknik anlamda olmasa da ( çünkü eserin yazıldığı 1977 tarihinden itibaren tez yazımında bilhassa teknoloji ile beraber birçok değişiklik yaşanıyor) bakış açısı anlamında çok şey katacaktır.
Tez Nasıl Yazılır?Umberto Eco · Can Yayınları · 2018784 okunma