Kur’an nezdinde insan, erkek anlamındadır; kadın ise gümüş ve hayvan gibi dünya mallarından biridir! (Al-i İmran:14)
Sayfa 97·Kitabı okudu
Aynı ayette kadınlarla birlikte oğulları da sayıyor. Bütün erkekler oğul olduğuna göre yazarın mantığıyla erkekler de maldır. Fakat ne hikmetse yazarımız çelişkiye düşeceğini farkederek bunu görmezden geliyor. Ayetin doğru tefsiri için bkz: kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Al-i%20i...
Önceki 7 yanıtı göster
Keyifli okumalar dilerim 😊
Bu yorum görüntülenemiyor
Ayrıca sığırlar değersiz olur mu etin kilosu 100 lira:)
Cafe işletiyorum doğru diyorsunuz :))
Ben isalamın böyle olduğunı kurandan öğrendim:). Lütfen milyarlarca insanın inadığı bir din hakkında ve kitabı hakkında yorum eleştiri yaparken tam bilgi sahibi olarak yapmanızı tavsiye ediyorum, inanmak zorunda değilsiniz ama saygı duymak zorundasınız.
Yaptığım bütün yorum ve yazdığım cevaplar da saygı çerçevesi içersinde. Yaptığım alıntı ve paylaşımlarda Kur’an’dan... Asla hiç bir inanç ve fikre saygısızlık söz konusu olamaz. 😊
Allah Allah benim bildiğim İslam cenneti annelerin ayaklarının altında gören, diri diri toprağa gömülen kız çocuklarını omuzlara taşıyan, bütün peygamberler erkek olmasına rağmen erkeklere özel bir sure olmamasına rağmen kutsal kitabı olan kur-an'ı kerimde kadınlara özel bir sure ayıran(Nisa Suresi-Nisa, kadın demektir) bir dindir.
Demek ki sizin bildiğinizi düşündüğünüz islamla kur’an’da olan islam aynı islam değil. Bakara: sığır anlamına gelir. O zaman sığırlarda değerli midir?
Saygı sadece kullanılan kelimeler ve üslupla alakalı değil :)
Doğruları yazmakta saygıdır :))