2020 101. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2020 15:16
250 sayfalık bir kitabı 7 saat içinde bitirdim. Nedeni dünyadaki en sevdiğim ve en saygı duyduğum sporcu olmasıdır. 12 yaşında ailesinden ayrılan daha sonra babasının bir alkolik,abisinin uyuşturucu bağımlısı olduğunu öğrenen bu genç adam 2005 yılında Portekiz Rusya maçı öncesi 20 yaşında babasının öldüğünü öğrenir ve abisinin tedavisi de olumlu yanıt vermez.Özel hayatı biraz çalkantılı olması nedeniyle biraz İngiliz ve İspanyol spor medyalarından tepki çekmiştir.Arkasında sadece annesi Doleres,ablası keita ve eniştesi Ze olacaktır tabiki daha sonra manejeri olan Jorge Mendez de unutulmayanlar arasında ailesine katılacaktır. Medieradan ayrıldığında 12 yaşında Sporting Lizbona 17 yaşında oradan Manchester Uniteda daha sonra Real Madride ve en son Juventus takımına transfer olur.Dünyanin en iyi oyuncusu olarak 4 defa seçilmiş 30 yaşından sonra bitti dedikleri Ronaldo 3 defa üst üste Şampiyonlar ligi kupasını kazanmış ve bir yıl içinde 50 gol barajını aşmış bir çok takımdan fazla gol atmış ve Deportivo,Alaves ve Villareal takımları gol olarak geride bırakmıştır.Şuan 36 yaşında olan Ronaldo İtalyada fırtına estirmeye devam ediyor ve yılda hala ortalama 25 ve 35 gol arası gollerine devam ediyor.
Spor
RonaldoLuca Caioli · Martı Yayınları · 2018283 okunma