2020 31. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2020 23:42
•”Neden küsersin ki hayale? Kuran da sen sin, kıran da...”-34- İşte tamda bu cümle ile bir kadının yaşadıkları ve şahit olduğu acımasızlık , çaresizlik boğazıma düğüm oldu. Günümüzün gerçekleri , ne kadar çok vurdumduymazlığa kurban gidiyor oysa. Anneler neden hiç uğruna öldüğü için toprakla bütünleşmek zorunda kalıyor çocukları gözü önünde. Okudukça bazı sayfaları “Neden?” diye durup sordum kendime. Sevgili @mehtapsafakk toplumsal sorunlarımıza, evet hepimizin toplumsal sorunlarına öyle güzel değinmişki kurgusunda , okurken ne yazık ki keşke günümüzde de duyarlılığımız devam etseydi de kurgu kalsaydı diye düşünmeden edemedim. Herşey aslında nasıl da bağlantılı. Oysa bir yerden düzeltmeye başlasak ,en orta ihtimal kendimizden başlasa kirli düşüncelerden arınmak , ne güzel insanlar olurduk. Kadınlar daha hor görülmez, o çiçek çocuklar anneleri oldukça koparılmazdı belki hayattan. Kirli olan kimdi? Sorgulamanın ve harekete geçmenin zamanı geçmeden bilinçlenmeliyiz. •” -Hancı da yolcu da memnun-“ ne güzel bir tabir. Dünya da hepimiz birer yolcuyuz da kaç haneyi memnun ettik bilmiyoruz. Çok keyif aldım okurken bunca acı şeye rağmen. Erol’u 8 yaşındaki haliyle dinlerken düşündüm ki oysa insanların yarasına dokunmak ve onları ayağa kaldırmak için “ yanındayım “ mesajı vermek ne güç verici bir destek şekli. Bir kere daha emin oldum ki dünyayı merhamet kurtaracak. Kendini bulmanın ne denli önemli olduğunu Kırıkçı Abdullah’ tan öğrendiğinizde sizde fikrime ortak olacaksınız eminim.
ŞeyMehtap Şafak · Feniks Kitap · 202029 okunma