Erdal Demirkıran
Aşk diye bir şey yoktur! Fiziksel ilişki ihtiyacı ile yaşamda bir eş olmak gibi rasyonel gereksinimler vardır.
Sevgi ve saygının temelinde güçlü bir duygu yoğunluğu yani aşk olması lazım bence....
Bu konu da inandığım tek şey var , aşk diye bir duygu yoktur.Aşk kısa süreli bir sarhoşluktur bana göre.Önemli olan bu sarhoşluk geçtikten sonra uyandığımızda hala sevgi ve saygının kalmış olmasıdır.Sevgi ve saygı kalıcı bir mirastır, aşk değil.Uçucu madde gibidir aşk kanaatimce.Yoksa binlerce aşık birbirinden ayrılır mıydı?
Aşk güçlü bir duygu evet fakat temel de kalmıyor uçup gidiyor. Birbirine kavuşanların aşkı bir süre sonra bitiyor ve asıl konu burda başlıyor :) Burada aşk ya sevgiye dönüşüyor ya da bitiyor. Kişiler birbirini tanıdıkça, başka yönlerini gördükçe, aslında yüceleştirdikleri kişinin gerçek yönlerini de kabul etmek veya etmemek durumunda kalıyor. Bu nedenle aşkı psikotik olarak görüyorum ben. Psikotik bozuklukta kişi hayal ve gerçek olanı ayırt edemez. Aşkta da böyle bir durum var. Yine de aşk güzel şey kısa süreli de olsa herkes yaşamalı deyip konuyu kapatalım Ferhat bey :) Hoşçakalın
Aşkın varlığına inanıyorum. Hayatta diğer yarını bulduğun vakit yaşamdan ayrı bir tat alırsınız. Bu tat fiziksel ya da ruhsal.