···Okunma: 24 Temmuz 2020 20:07 spoiler içerir!
Kitap 2. Dünya Savaşı yıllarındaki bir yasak aşkı konu alıyor. Tabi o zamanlar her erkek askere alınıyordu. Cemile'nin kocası da askere alındı. Aslında Cemile güleryüzlü, neşeli, ama yeri geldiği zaman da hiç çekinmeden aklındakileri söyleyen, hiçbir şeyden korkmayan cesur bir kadın. bu özellikleri sayesinde zaten çevredeki insanların da dikkatini çekiyordu. Erkekler askerde olduğu için birçok ağır iş kadınların sırtına binmişti. onlara erzak gönderiyorlardı. Evli bir kadındı Cemile ama kocasını sevmiyordu aynı şekilde kocası da onu sevmiyordu. Kocasının askerden yolladığı onca mektupta sonuna sadece kısa bir "Cemile'ye selam söyleyin." yazardı. Köyde bir de sürekli yalnız yaşayan savaştan sakat olarak gelmiş Daniyar vardı. Kimseyle konuşmadığı için hakkında pek bir şey bilinmezdi. Bir gün Cemile, Daniyar ve Cemile'nin kocasının kardeşi Seyit cepheye erzak göndermek için görevlendirmeyle bir arada çalışmaya başladılar. Her şey Daniyar'ın bir gece okuduğu o içli türkülerden sonra başladı. Cemile ve Daniyar'ın eskiden beri içinde taşıdıkları aşk gün yüzüne çıkmaya başladı. Olağanüstü bir duygu yoğunluğu vardı içlerinde.Daha fazla gizleyemediler birbirlerinden. Bütün bu olanlara Seyit şahit oluyordu ama bu aşka kimsenin karşı gelemeyeceğini biliyordu. Yengesinin ve Daniyar'ın mutluluğunu istiyordu sadece. Bu iki aşık köyden uzaklaşarak aşklarını rahat rahat yaşayacakları yere doğru yol aldılar. Bu kitap beni çok etkiledi. Hissettikleri aşk çok özel ve güzeldi. Kesinlikle tavsiye ediyorum.