2020 24. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2020 21:46
Vygotsky pisikoloji alanında düşüncelerini önemli bulduğum çalışmacılardan biri. Bu kitaba da bilişsel gelişimle ilgili araştırmalarını ilgi çekici bulduğum için başladım. Kitap özellikle de çocukların nasıl düşündüğünü anlamak ve ona göre yaklaşmakla ilgili okunulması gereken bir kitap. Yazarın düşüncelerini ve bahsettiği durumları örneklerle ve o alanda yapılmış deneylerle açıklaması kitabı farklı alandan okuyacak olan kişiler için daha da anlaşılır kılmış. İki- üç noktada Vygotsky'nin düşüncelerine katılmadığım yerler oldu ancak görüşlerine genel anlamda bakılacak olursa bulunduğu dönem koşulu itibariyle dikkate alınması ve yazarın bazı noktalarda " üzerinde çalışmalar yapılmalı" dediği alanlarda daha fazla bilgi gereksinimi olduğu görülmektedir. Şunu da belirtmeliyim ki kitapta bir çok yazım hatası eksik kelime gibi durumlarla karşılaştım. Buna rağmen yazarın düşüncelerini merak ederek okudum. Yazara dair bir eleştirimde bazen düşüncelerini farklı kelimelerle yinelerek biraz uzatması olmuş. Kitabı ilk gördüğümde adına bakarak içerikle ilgili daha fazlasını düşünmüştüm yine de kitabı sanırım alanımla da ilgili olduğu için zevk alarak okudum. Sonuç olarak okunulması gereken bir kitap.
Düşünce ve DilL. S. Vygotsky · Roza Yayınevi · 201899 okunma