Polisiye, cinayet, aşk, ihanet , çin iskencesi
2020 17. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2020 18:42
Normalde polisiye kitabını sevmeyen beni mest eden gezen kitabimiz ile geldim bu kez. Bu nasıl bir kitap aman Allahım  . Her cümle cümleye, her sayfa diğer sayfaya bağlanıyor. Gerçekten yürekten tebrik eder, emeğe geçen herkese çok teşekkür ederim.  Kalemi daim, okuyucusu bol olsun inşallah. Bu kitapta genç polisimiz Araf' in Arafta kalmış halini çok ince yumuşak cümlelerle anlatmış yazarımız. Fas Casablanca da yaşanan cinayetler, aşk, aldatma, işkence ve esrarengiz dolu olaylar. Kitap daha ilk 10 sayfasında içine çekmeyi başardı beni, sürükledi ve elimden bırakmak istemedim; ki zaman nasıl geçmiş anlamadım. Arif komiser ile Araf birlikte çalışan ve çok iyi geçinen ikili bir ekip. Üniversitede profesör olan Bayan Christine Okuman' esratengiz bir biçimde öldürülmesi ile ortalık karışır. Bazı misyonerler olayın boyutunu Hiristiyanlik ve Müslümanlık arasında politik bir savaş gibi göstermeye çalışır. Profesör Christine müslümanlık aleyhinde  yazılar yazdığı için eşi ile sürekli tartışıp, boşanma noktasına gelmiştir. Kitap ta aşk ve ihanetler de yer aldığı için katil yada katillerin kim olduğunu çözemiyorsunuz. Tam heh buldum diyorsunuz ve ters köşe yapıp, yine yanıltıyor. 2.cinayet te aynı üniversite den dekanın öldürülmesi olayları daha da cikilmaz bir hal alıyor. Yoksa bu bir iç hesaplasmamiydi? Ihanet intikamımı? Katil kim? Kitabın sonlarına doğru birkaç defa  şeklinde ağzınızi açıkta bırakıyor.  Bir yandan iki kadının aşkı arasında kalan Araf, uzun süredir aşkında sorun yaşadığı Eylül ile bir türlü aralarını düzeltemiyor. Hem cinayet soruşturması Hem de özel hayatin da Araf' i beklenmedik büyük sürprizler bekliyor. Hiç duymadigim bir işkence ismini tanıdım bu kitapta. Eskiden Çin ve Rusya da çokça kullanılan Mankurtlasma çok dehşet verici bir iskenceymis. Bu işkenceye tabi tutulan güçlü kişiler eğer ölmez, sağ kalmayi başarırlarsa şayet, bu kişileri işkenceyi yapanlar kendilerine köle olarak kullanıyorlarmış.
ArafCanan Al · Kora Yayın · 201947 okunma