2020 31. kitabı
Destek Yayınları Felsefe Seti'nden okuduğum ikinci kitap. Bu kitabımızın, daha önce okuduğum "var mısın ki yok olmaktan korkuyorsun?" isimli kitaptan daha ilgi çekici olduğu aşikar. Yazar kendi düşünceleri yerine Hallac-ı Mansur'un hayatına ve düşüncelerine ağırlık vermiş, ki bu da beklentimi az da olsa karşıladı. İçeriğin daha derin, üslubun daha ağır olmasını beklemiştim. Bu açılardan hayal kırıklığına uğradım diyebilirim. Ayrıca kimi yerlerde kullanılan cümlelerde, anlam bakımından sıkıntı oluşturacak şekilde, kelimeler rastgele dizilmiş gibiydi ya da ben olaya vakıf olamadım. (Bknz. Syf 93) Kitapta sıkça bitmiş cümlelerin sonuna üç nokta konulduğunu görebiliyoruz. Bu yapay bir anlam derinliği katılmaya çalışılmış hissi uyandırabiliyor. Kimi cümlelerde ise virgül kullanılmaması, okuma esnasında karmaşaya yol açabiliyor. Içerik açısından bakacak olursam, belki Hallac-ı Mansur ile ilk defa tanışacaklar için uygun olabilir. Fakat ben Hallac-ı Mansur'un felsefesinin, kısıtlı da olsa, daha derinlemesine incelenmesini ummuştum. Yine de okunmaya değer diyebilirim.
Cehennem Acı Çektiğimiz Yer Değil Acı Çektiğimizi Kimsenin Bilmediği YerdirHallac-ı Mansur · Destek Yayınları · 20254,043 okunma